کاش وقتی بیست ساله بودم می دانستم | تینا سیلیگ

کاش وقتی بیست ساله بودم می دانستم What I Wish I Knew When I Was 20 اثر تینا سیلیگ است که مدیر اجرایی طرح سرمایه‌گذاری‌های فناوری محور استنفورد بوده و هدایت و راهنمایی دانش‌آموزان در هنگام گذر از محیط دانشگاهی به دنیای حرفه‌ای را بر عهده دارد.

بخشی از کاش وقتی بیست ساله بودم می دانستم

بی. اف. اسکینر، روانشناس مشهور یکبار گفت: «رفتارهای انسان از سه عامل تأثیر می‌پذیرد: خود شخص، ژنهای موروثی، و جامعه». البته این سه عامل اغلب باهم در تضاد و تقابل بوده و طبعاً فشار قابل توجهی را به فرد تحمیل می‌کند. قوانینی که جامعه برایمان تدوین کرده بسیار فراگیر است. نظیر قوانینی که توسط اداره‌ها، کارفرماها، مدارس و حتی همسایه‌ها برایمان وضع شده است. این گروههای اجتماعی ماهرانه ما را به وسیله این اصول مهار می‌کنند، به طوری‌که گاه مایلیم برای ارضا تمایلات شخصی‌مان از آنها چشم بپوشیم. این قوانین اجتماعی طراحی شده‌اند تا دنیای پیرامون ما منظم‌تر و قابل پیش‌بینی‌تر شده و نتوانیم به یکدیگر آسیب رسانیم.

اما چه زمانی می‌توان قانون را صرفاً پیشنهاد تلقی کرد؟ بعکس چه وقت پیشنهادها به قوانین تغییر شکل پیدا می‌کنند؟ همه روزه علایم فیزیکی، و نیز دستورالعملهای مکتوب به ما هشدار می‌دهند چه کنیم و چه رفتاری در پیش گیریم. همچنین قوانین اجتماعی ترغیب‌مان می‌کنند از چهارچوبهای خاص پا فراتر نگذاریم. از آن گذشته ما برای خود نیز قوانین زیادی وضع می‌کنیم، که بخش عمده آن متأثر از ترغیب دیگران است.

این اصول به تدریج در تاروپود وجودمان مستقر شده و به نفسانیات و کلاً شخصیت‌مان مبدل می‌گردند. وانگهی برای آنچه فکر می‌کنیم باید انجام دهیم حدومرزهایی قایلیم که اغلب ما را نسبت به قوانین حاکم بر جامعه محدودتر می‌کند. مثلاً اوضاع و شرایط خود را بر مبنای شغل، سطح تحصیلات، میزان درآمد، مکانی که در آن اقامت داریم، اتومبیلی که سوار می‌شویم، حتی طالع‌بینی‌هایی که آینده‌مان را پیش‌بینی می‌کند توصیف می‌کنیم.

هر یک از این ویژگیها در اعماق ضمیرمان جاخوش کرده و با مفروضاتی مبنی بر اینکه چه کسی هستیم و چه کار می‌توانیم بکنیم ما را در قید خود گرفته است. من عبارت معروفی از فیلم، شام من با اندره (My dinner with Andre) را هرگز فراموش نمی‌کنم. جایی که گفت: «مردم نیویورک به لحاظ احساسی و عاطفی هم زندانی هستند، و هم زندانبان. در نتیجه نمی‌توانند از این زندان بگریزند و یا دست کم غل و زنجیری را که به دست و پای خویش افکنده‌اند ببینند.» به بیانی دیگر ما اغلب متأثر از قوانین ساخته و پرداخته خودمان در نقشهای خاصی محدود و از دسترسی به گستره‌ی وسیعی از امکانات محروم هستیم. راستی چگونه می‌توان فرضیاتی را که در سطحی پایین‌تر از آگاهی ما مستقر است و به صورت غیرارادی عمل می‌کند به چالش کشید؟ نتایج خوب و یا بد رهایی از الگوهای تجویز شده چیست؟ افرادی که اصول را نقض می‌کنند با چه پیامدهایی روبه‌رو می‌شوند؟ …

 

خرید اینترنتی کاش وقتی بیست ساله بودم می دانستم
سحاب دانش با ارائه خلاصه ای از بهترین کتابها با بیشترین تخفیف و کم ترین قیمت را برای شما معرفی می کند.

کاش وقتی بیست ساله بودم می دانستم اثر تینا سیلیگ نشر میلکان
115,000 79,080 تومان
مشاهده جزئیات و خرید

کاش وقتی بیست ساله بودم می دانستم اثر تینا سیلیگ نشر میلکان

این کتاب دوره ای فشرده برای یافتن جای خود در دنیا می باشد. ویراست ۲۰۱۹ محتوای به روز شده همراه با چند فصل جدید با ترجمه ی مینا صفری و با موضوع خلاقیت و نوآوری است.

مشخصات

  • نویسنده
    تینا سیلیگ
  • شابک
    9786226573122
  • ناشر
    نشر میلکان
  • رده‌بندی کتاب
    تعلیم و تربیت (علوم اجتماعی)
  • قطع
    رقعی
  • نوع جلد
    شومیز
  • نوع کاغذ
    بالکی
  • تعداد صفحه
    199
  • وزن
    179 گرم