
کتاب تئوری انتخاب در اتاق مشاوره | دکتر علی صاحبی
کتاب تئوری انتخاب (Choice Theory) یا نظریه انتخاب، نوشته ویلیام گلاسر می گوید منشاء رفتارها، احساسات و انگیزههای انسانها، انتخابها و رفتارهای هر فرد و تحلیلهای درونی اوست.
ویلیام گلاسر (William Glasser) همچنین معتقد است روانپزشکان با فاصله گرفتن از الگوهای درمان مبتنی بر مشاوره و تأکید بر درمان شیمیایی از درمان ریشهای بیماریها فرار کرده و صرفاً به مدیریت عوارض بیماریها میپردازند.
بخشی از کتاب تئوری انتخاب
نظریه انتخاب در مورد تمام امور انسانی از جمله در مورد زنده ماندن کاربرد دارد با این حال در این کتاب روی فعالیت اجتماعی انسان تأکید : تمرکز کرده ام کنار گذاشتن کنترل بیرونی به ما کمک می کند با هم بهتر کنار بیاییم اما جا دارد متذکر شوم که در جامعۀ خشن ،ما بهتر کنار آمدن با یکدیگر و زنده ماندن رابطه تنگاتنگی دارند علت اصلی مرگ و میر جوانان اصابت گلوله است نه بیماری و سوانح این در حالی است که اگر بتوانند بهتر با هم کنار بیایند، بسیاری از آنها زنده خواهند ماند.
در اعصار ماقبل تاریخ، زنده ماندن نیازی اساسی بود درست همان طور که برای تمام حیوانات اساسی بوده است. ولی به تدریج عشق از لحاظ کمک به بقا و زنده ماندن ارزشمند شد بین عشق و زنده ماندن فاصله افتاد و خود عشق یک نیاز اساسی شد. برای قدرت نیز همین اتفاق افتاد به تدریج قدرتمندان بیش از ضعفا شانس زنده ماندن پیدا کردند تا جایی که نیاز به قدرت نیاز مجزایی شد.
برای گریز از سلطه دیگران و راحت تر زندگی کردن، به آزادی نیاز داشتیم؛ در نتیجه آزادی نیز نیاز مجزایی شد و حائل و حفاظی در برابر قدرت شد. تفریح که پاداشی ژنتیکی برای یادگیری است هم نیاز مجزایی شد چون رفته رفته خیلی چیزها یاد گرفتیم که ربطی به زنده ماندن و بقا نداشتند ولی با عشق قدرت و آزادی بیشتر رابطه تنگاتنگ داشتند همین نیازهای اضافی مادام العمر است که زندگی را این قدر پیچیده می کند و موجب تفاوت ما با سایر حیوانات می شود.
البته بعداً در مورد این چهار نیاز جدید و فراتر از نیاز به زنده ماندن توضیحات بیشتری خواهم داد …
مشخصات
- نویسندهدکتر علی صاحبی، مهدی اسکندری
- شابک9786007152393
- ناشرسایه سخن
- موضوعتئوری انتخاب در اتاق مشاوره
- ردهبندی کتابتعلیم و تربیت (علوم اجتماعی)
- قطعرحلی
- نوع جلدشومیز
- تعداد صفحه360