کتاب نقطه عطف اثر مالکوم گلدول

کتاب نقطه عطف (The tipping point) یعنی فراگیرشدن پدیده‌ها و ایده‌های اجتماعی: آن لحظه جادویی که یک ایده، گرایش یا رفتار اجتماعی از آستانه خود عبور می کند، و مانند یک آتش پخش می شود. درست همانطور که یک فرد بیمار به تنهایی می تواند بیماری آنفولانز را همه گیر را کند، یا رفتار یک گروه کوچک به صورت کاملا هدفمند می تواند باعث ایجاد مد محبوبیت موزیک و محبوبیت محصول جدید شود.
مالکوم گلدول (Malcolm T. Gladwell) تشابهات فراگیر شدن یک پدیده‌ یا ایده‌ اجتماعی را مقایسه می‌کند، ما را با انواع شخصیت های خاصی که منتشر کننده طبیعی ایده ها و گرایش های جدید هستند، آشنا می کند. چیزهایی مانند مد، سیگار کشیدن، تلویزیون کودکان، پست مستقیم و اوایل انقلاب آمریکا را تحلیل می کند تا سرنخ هایی در مورد ایجاد ایده های مسری و واگیر دار بدست بیاورد.
او عقیده دارد، تغییرات بزرگ بسیاری اوقات از حوادث کوچک ناشی می‌شوند، و این تغییرات ممکن است به‌طور ناگهانی و با سرعت رخ دهد. اصل سرعت، اساس و مرکز ثقل ایدهٔ نقطه‌عطف است.

قطعاتی از متن کتاب

  • برای درک بیشتر علت تحول در هر ایده یا طرح نو، بهتر است تاریخچه آن را بررسی کرد، که البته این کار، ساده است: بهترین راه درک مثلاً یک مد جدید لباس، افزایش یا کاهش در میزان جرایم، تبدیل شدن یک کتاب ناشناخته به پرفروش ترین کتاب، افزایش تعداد جوانان سیگاری یا پدیده انتشار خبر یا به اصطلاح دهان به دهان گشتن، اخبار، یا سایر تغییرات عجیب و غریبی که در زندگی روزمره ما اتفاق می افتد، آن است که به آنها مثل بیماریهای مسری و واگیردار (اپیدمی) نگاه کنیم. به طور خلاصه هر فکر و ایده نو یا کالای جدید پیام یا رفتارهای، اجتماعی مانند یک ویروس عمل کرده و گسترش پیدا می کند. …
  • این عقیده که پیام باید مخاطب خود را درگیر کند تا تغییر به وجود آید، چنان با اهمیت است که در همه گیر شدن مسائل و موضوع های اجتماعی نیز کاربرد دارد. ما بسیار تلاش می کنیم تا پیامی بسازیم که در ذهن افراد نفوذ کند تا به کمک آن بتوانیم محصول تولیدی خود را بفروشیم یا نظراتمان را به گوش همه برسانیم. مشکل ترین بخش پیام رسانی، نحوه ارائه پیام است؛ به عبارتی پیام نباید از یک گوش وارد و از گوش دیگر خارج شود. پس محتوای آن باید فکر و ذهن شخص را درگیر کند یا به عبارتی به ذهن بچسبد. برای مثال هنگامی که برای نخستین بار …
  • دومین اصل همه گیر شدن که می گوید تغییرات کوچک می تواند اثرات نسبتا بزرگی برجای گذارد به خودی خود یک ایده بسیار اساسی است. از آنجا که انسان موجودی اجتماعی است، معمولاً پیش از هرگونه تصمیم گیری، علت و معلول را بررسی و ارزیابی می کند. برای مثال، چنانچه بخواهیم با کسی از احساس درونی خود صحبت کنیم یا به او بگوییم عاشقش هستیم، یادگرفته ایم که باید این مطالب را با هیجان و صراحت لهجه بیان کنیم، یا اگر قرار باشد خبر بدی به کسی بدهیم، معمولاً ضمن انتخاب دقیق کلمات، خبر را با صدای آرام به او می رسانیم. ما آموخته ایم که در همه بده بستان ها یا روابط اجتماعی یا در هر نظام موجود، باید بین داده و ستاده، رابطه مستقیمی وجود داشته باشد. …


خرید از اسنپ شاپ