۲۲ کتاب برتر برندینگ
۱- کتاب برند رهبری در سازمان؛ دبلیو.نورمن اسمالوود، دیوید اولریچ
برند رهبری زمانی بروز می کند که دانش، مهارت ها و ارزش های رهبران، رفتار کارکنان را بر روی مسائلی که مشتریان به آن ها اهمیت می دهند، متمرکز می کند. برند رهبری، بسط برند یا هویت سازمان است، زیرا در رفتار و نتایج رهبران در سرتاسر سازمان متجلی می شود؛ به گونه ای که بین کارکنان و تعهد مشتری پلی می زند و راهی ایجاد می کند تا آنچه ذی نفعان خارج از شرکت، شرکت را به خاطر آن می شناسند، به تعهدی تبدیل شود که کارکنان داخل شرکت انجام می دهند.
کتاب برند رهبری در سازمان، با نام کامل: برند رهبری در سازمان: پرورش رهبران مشتریمدار برای بهبود عملکرد و ایجاد ارزش ماندگار (Leadership brand : developing customer-focused leaders to drive performance and build lasting value) درباره چگونگی افزایش کیفیت رهبری در سازمان است.
این کتاب برای رهبرانی نوشته شده که در درجه اول وظیفه دارند که نه فقط رهبری کنند، بلکه رهبری نیز ایجاد کنند. همچنین همان گونه که یک برند، محصول یا شرکت، یک رویداد به هم ریخته و تصادفی نیست، بلکه یک رشته از انتخاب های همبسته و پیوسته است، توسعه رهبری به عنوان یک برند نیز نتیجه مجموعه یکپارچه ای از انتخاب ها درباره چگونگی و آماده سازی نسل بعدی رهبران است.
۲- کتاب برند محبوب؛ کوین رابرتس
همیشه بهترین برند ها دو لحظه سرنوشت ساز و پر اهمیت را از آن خود می کنند. اولی در قفسه فروشگاه اتفاق می افتد، آنگاه که مصرف کننده تصمیم می گیرد چه برندی را بخرد و دومی در خانه رخ می دهد، آنگاه که او از محصول استفاده می کند و خرسند می شود یا نه! برندهایی که بارها این دو لحظه حقیقی را از آن خود می کنند جایگاه ویژه ای در قلب و ذهن مصرف کنندگان باز می کنند؛ هرچه این لحظات بیشتر ثبت شوند پیوند صمیمی قوی تری با مصرف کنندگان به وجود می آید.
کتاب برند محبوب: چرا مردم عاشق محصولات یک برند میشوند(Lovemarks : the future beyond brands) شیوه های بسیار جدیدی در راستای برند شدن ارائه می کند؛ حتی برای افراد بسیار باتجربه ی حوزه تجارت.
کوین رابرتس (Kevin Roberts) خواننده های خود را وا می دارد تا به رازآلودگی، لذت جویی و رابطه صمیمانه به عنوان ابزارهایی برای برند شدن بیندیشند. این کتاب نگرش های عملی را به صورت اعمال قدرت، احساس احترام و عشق ارائه می کند و موارد مطالعاتی مستند و اثبات شده ای عرضه می کند تا مفهوم برند محبوب را به زندگی وارد کند.
۳- کتاب دانش برندینگ در عمل؛ محمود محمدیان، محمدحسین رونقی
برند مفهومی بیش از یک محصول یا خدمت است. مطالب کتاب دانش برندینگ (Branding knowledge) در عمل به چگونگی ایجاد و نگهداری یک برند قدرتمند در محیط پویای کنونی کمک می کند. این کتاب، در قالب ۱۴ فصل به تشریح مفاهیم برندینگ و ارایه ۵۰ راهکار کاربردی ارتقای برند پرداخته است.
برندینگ، دانش افزایش اعتبار و شهرت برند شما و در نهایت یک روش تولید ثروت است. با استفاده از برندسازی هوشمندانه مشتریان محصولات شما را درک و تجربه می کنند و به آن وفادار می مانند. یک برند قدرتمند می تواند بیش از سایر دارایی های فیزیکی شرکت شما ارزش داشته باشد.
۴- کتاب خلق برندهای قدرتمند؛ مالکوم مکدونالد، لزلی دشارناتونی، الن والاس
برندها برای موفقیت باید از ارزشهای افزودهای فراتر از کارکردهای پایه و ابتدایی در محصولاتشان بهره ببرند. دلیل آن این است که کپی کردن ویژگیهای عملکردی محصول غالباً برای رقبا امکانپذیر است. نکتهای که در اینجا حائز اهمیت است آن است که ارزشهای افزوده باید متناسب با مشتری باشد و نه با سازنده یا توزیعکننده.
مالکوم مک دونالد (Malcolm McDonald)، لزلی دشارناتونی (Leslie de Chernatony) و الن والاس (Elaine Wallace) در کتاب خلق برند قدرتمند (Creating Powerful Brands) تاریخچه و روند برند را از گذشته تاکنون بررسی کرده و مباحث اصلی و جدید برندسازی محصول و استراتژیهای مورد استفاده توسط نامهای تجاری مشهور جهان را مورد بحث و بررسی قرار میدهند.
۵- کتاب دلایل کامیابی برندهای برتر جهانی؛ پرویز درگی
تکنولوژی سبب شده است تا محصولات بنگاههای اقتصادی همردیف (رقبای مطرح)، شباهت زیادی به هم پیدا کنند. اما مشتریان فقط به کیفیت محصولات توجه ندارند بلکه، سایر کارکردهای ارتباط با شرکت، بویژه برند آن برای آنها مهم شده است.
در دنیای رقابتی امروز، برند از اهمیت ویژهای برخوردار شده است زیرا نشاندهنده هویت و اعتبار و یادآور تمام کارکردهای تعامل شرکت با مشتریان است.
باید بپذیریم که برند تنها یک محصول فیزیکی نیست بلکه، یک خاصیت منحصربهفرد است که در طول زمان گسترش و بهبود مییابد و داراییهای ملموس و غیرملموس را از آنِ خود میسازد.
همگی ما شاهد این هستیم که برندهای قدرتمند این توانایی را دارند که قیمتی بالاتر در میان مشتریان و یک قیمت بیشتر در میان سرمایهگذاران داشته باشند؛ پس برند برای سازمان و مشتریان (هر دو) منافعی ایجاد میکند.
بدینرو میتوان نتیجه گرفت که استراتژیهای برند، فراتر از بازاریابی یا ارتباطات و یا موقعیتگذاری است. استراتژی برند، همان استراتژی کسبوکار است و مدیریت آن بیشتر از آنکه تاکتیکی و واکنشی باشد، استراتژیک و عینی است و لازم است مدیران ارشد، مسئولیت اصلی برند سازمان را شخصاً بر عهده داشته باشند و از هویت و خوشنامی سازمان خویش در تمام شرایط و فعالیتها حفاظت کنند.
۶- کتاب برندسازی عصب پایه؛ پیتر استیدل
پیتر استیدل (Peter Steidl) در کتاب برندسازی عصب پایه (Neurobranding)، از بینشهای علم عصب پایه و دانش در بازاریابی، برند و استراتژیهای ارتباطی استفاده کرده و برخی از سختترین چالشهایی را که بازاریابان در هنگام ایجاد استراتژیهای برند با آنها مواجهه میشوند، مورد کنکاش قرار داده است.
هدف این کتاب فراهم کردن یک چارچوب مفهومی جدید برای شماست. این چارچوب به شما امکان خواهد داد که چالشهای بازاریابی و راهحلهای آنها را از چشمانداز متفاوتی مشاهده کنید و یک پایه و اساس محکم در زمینه تحقیقات علم عصب پایه ایجاد نمایید. چون بازاریابی عصب پایه چشمانداز جدیدی فراهم میکند، فرصتی در اختیار ما قرار میدهد که به این طریق میتوانیم مسیرها، استراتژیها و راهحلهای جدید را شناسایی کنیم.
تحقیق در مورد مغز انسان معمولا تحت عنوان علم شناختی یا علم عصب پایه صورت می گیرد و بینشی نوین در مورد چگونگی کارکرد مغز برای ما فراهم می آورد. نباید فراموش کرد، مصرف کنندگان در مورد این که چه چیزی را « در حافظه خود جای دهند »، تصمیم هشیارانه ای اتخاذ نمی کنند، بلکه ذهن ناهشیار آنها تصمیم گیری می کند.
برندسازی عصب پایه شیوه جدیدی از نگرش به برخی از چالش های بسیار دلهره آوری است که امروزه سازمان ها با آن مواجه می شوند. سلول های عصبی نقش مهمی در این فعالیت بازی می کنند و به ما امکان می دهند بدون این که به جای دیگران باشیم، چیزی را احساس کنیم که دیگران حس می کنند.
۷- کتاب برندسازی در بخش عمومی؛ پائول تمپورال
موضوع کتاب برندسازی در بخش عمومی: ایجاد، بازسازی و مدیریت برندهای مردم پسند (creating, building and managing brands people will value:Branding for the Public Sector)، بیان چگونگی استفاده از تکنیک های برندسازی توسط بهترین شرکتهای خصوصی جهان و ذکر این نکته است که استفاده از این تکنیک ها در سازمانها و موسسات بخش عمومی در حال افزایش می باشد.
بخش عمومی شامل دولتها، وزارتخانه ها و گروه های دولتی، سازمان های خدمات مدنی، سازمان ملل، سازمانهای غیرانتفاعی، شرکتهای وابسته به دولت و … می باشد.
برندسازی به طیفی از استراتژی ها و تکنیک هایی اشاره می کند که هویت قوی، تصویر برند قوی و ارزش اقتصادی ایجاد می کند. برندسازی در بخش عمومی اهمیت چشمگیری دارد. در مواجه با پدیده جهانی شدن و افزایش احتمال شکست در بازار و نیز، وجود مشکلات در زمینه حفظ و نگهداری استعدادها، سرمایه ها، کسب حمایت دولت و نیز وجود رقابت، تنها راه ایجاد تمایز برای بخش عمومی ایجاد ” قدرت نرم” از طریق به کارگیری استراتژی قدرتمندی برای برندسازی می باشد.
پائول تمپورال (Paul Temporal) در این کتاب از مورد پژوهی و همچنین مثال هایی از دولتها، وزارتخانه های بخش عمومی و دیگر موسسات عمومی استفاده می کند و بر آنچه که در عمل اتفاق می افتد، تمرکز دارد. این کتاب بخش وسیعی از موضوع را پوشش میدهد و علاوه بر آن از طریق مطالعات موردی شیوه هایی که در آن برندسازی بخش عمومی توسعه یا بسط داده شده و به کار گرفته می شود را بیان می کند.
۸- کتاب لغزش برند؛ مارتی نیومایر
کتاب لغزش برند The Brand Gap)) نوشته مارتی نیومایر (Marty Neumeier) درباره اصول برندینگ و جایگاهسازی و تاثیر آن بر میزان موفقیت یک سازمان و کسبوکار است.
به طور کلی برند تداعیکننده اعتبار و هویت یک سازمان در ذهن مردم است از این رو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برندها با ذهن و تفکر افراد ارتباط برقرار و جایگاه خود را در زندگی مردم تثبیت میکنند. برند خوشنام و مانا میتواند وفاداری، اعتماد و استمرار خرید مشتری را به دنبال داشته باشد که دقیقاً ایدئالترین حالت ممکن برای یک سازمان است.
در این کتاب سعی شده است تا چشم اندازی وسیع از برند ارائه شود. برند چه چیز است (و چه چیز نیست)، چرا کارساز و مؤثر است (و چرا نیست) و از همه مهم تر، چگونه لغزش (شکاف) بین منطق و جادو، یعنی بین استراتژی و خلاقیت را برای ساخت یک مزیت رقابتی پایدار پر کنیم.
۹- کتاب فرهنگ واژگان برند؛ اینتر برند
علم تخصصی هر رشته هر روز در حال رشد و پیشرفت است به همین دلیل افراد باید به روز باشند و با زبان تخصصی آن رشته آشنا باشند. حوزه برندینگ و کسبوکار هر روز در حال تغییر است و در جهان هزاران نفر در آن فعال هستند. کتابها و مقالههای فراوانی در این رشته هر روزه ارائه میشود که برای دانستن و استفاده از آنها نیازمند دانستن فرهنگ واژگان آن حوزه و رشته است. موسسه جهانی اینتر برند (Interbrand) براساس چندین دهه فعالیت در حوزه کسبوکار، برندینگ و تبلیغات کتاب فرهنگ واژگان برند (The Brand Glossary) را منتشر کرده است.
۱۰- رهبری برند؛ دیوید آکر ، اریک جواچیمستالر
در کتاب رهبری برند (Brand leadership)، دیوید آ. آکر (David A. Aaker) و و اریک جواچیمستال (Erich Joachimsthaler) به تشریح چهار موضوع میپردازند که مدیریت برند را تا سطح رهبری ارتقا میدهد.
اول، مفهوم هویت برند را شرح میدهند تا بیان ماهیت برند، استفاده از هویتهای متعدد برای جاذبه داشتن در بازارهای مختلف و ارتقای هویتهای برند تأثیرگذار را در برگیرد. ارتقای هویت برند به انتقال شفاف هویت به کسانی کمک میکند که در اجرای آن نقش دارند که اغلب شامل شرکای شرکتها و کارمندان آن میشود. دوم، مسئله معماری برند را مطرح میکنند که برندها چگونه باید به هم ربط داشته باشد و تا کجا باید گسترده شود و در سیستم نهایی برند…
۱۱- برندینگ عاطفی؛ مارک گوبه
مارک گوبه(Marc Gobe)، سخنران، نویسنده، طراح و فیلم سازی است که توانست از دنیای هنر به دنیای فروش پلی استوار بسازد به نام برندینگ عاطفی(Emotional branding). به گفته گوبه، ژنرال های صنعت امروزه بر این باورند که برندینگ عاطفی تنها راه رسیدن به موفقیت است. آنها حتی حاضرند پولهای هنگفتی را خرج روشهای گران و پر هزینه در بازاریابی کنند تا به بدین وسیله به احساسات مردم پی ببرند.
مارک گوبه نویسنده کتاب برندینگ عاطفی: پارادایم جدید در زمینهی ارتباط برندها با مردم (Emotional branding : the new paradigm for connecting brands to people) برای این مدل برندسازی پیش فرضی قائل است که به خوبی این مفهوم را در ژرفا تشریح می کند:
” مردم می گویند از تبلیغاتی که مدام جلوی صورتشان رژه می روند، به تنگ آمده اند. مردم می خواهند تبلیغات به کارشان بیاید و باری از دوششان بردارد. بازاریابی به رشته ای برای حل و فصل مشکلات مردم تبدیل خواهد شد. این موضوع کاملا متناسب و سازگار با پیش فرض برندینگ عاطفی است. این رشته در سایه شناخت واقعی مصرف کنندگان، پی بردن به چیزهایی که واقعا در نظر آنها مهم است و نشان دادن اینکه ما هم احساس آنها را داریم، هر کاری از عهده اش ساخته است انجام می دهد و برای هر مسأله، راه حلی در آستین خواهد داشت.
۱۲- کتاب ناگفتههای نامهای تجاری؛ بزرگ دنیس لی یون
کتاب ناگفتههای نامهای تجاری بزرگ (What Great Brands Do) خواننده را از رمز و راز پیروزی نام های تجاری بزرگ و نیک نام آگاه می کند و در مورد نحوه مدیریت نام تجاری در شرکت های بزرگی است که با بهره گیری از ابزار مناسب توانسته اند از شکست پرهیز کنند.
دنیس لی یون (Denise Lee Yohn) در این کتاب با ارائه هفت اصل، چگونگی دستیابی به بزرگی این نام های پرآوازه را شرح می دهد و هشدار می دهد که تعاریف سنتی از نام تجاری تنها یک اسم نیست؛ بلکه کسب و کاری است منسجم، که با شکل گرفتن چشم انداز، رسالت، استراتژی ها و فرآیندها حول محور نام تجاری اش، عملکردی نیکو به بار می آورد.
۱۳- کتاب برندسازی ملی؛ کیت دینی
کتاب برندسازی ملی؛ مفاهیم، مسائل، کاربرد (Nation branding: concepts, issues, practice, Second edition) نوشتۀ کیت دینی (Keith Dinnie) است.
این کتاب طراحی شده تا نهتنها نشاندهندۀ روشهایی باشد که بهوسیلۀ آنها تکنیکهای مدیریت برندِ مرسوم برای ملیتها کاربرد دارد، بلکه فراهمکنندۀ عمق دورنما در زمینه و طبیعتِ برندسازی ملی باشد. این کتاب برای آن دسته از خوانندگانی نوشته شده است که با علایق و برنامههای خاص خودشان، به حوزۀ برندسازی ملی وارد میشوند. ویژگی کلیدی این کتاب، فراهمکردن دورنماهای چندگانه دربارۀ برندسازی ملی از طریق دربرداشتن بیش از بیست زمینۀ همکاری و کمک از طرف دامنۀ گستردۀ علمی و تخصصی است. برخی موضوعات مطرحشده در این کتاب: ۱. محدوده و معیار برندسازی ملی ۲٫ ریشه های مفهومی و برندسازی ملی ۳٫ مشکلات اخلاقی و عملی در برندسازی ملی ۴٫ تمرین فعلی و افقهای آینده در برندسازی ملی و… .
۱۴- برندینگ دیجیتال؛ آلن پی. ادمسون
فناوری و رفتارهای متعاقب آن با سرعت خیلی زیادی پیشرفت میکند. کتاب برندینگ دیجیتال: توسعهی برند در فضای مجازی (branddigital : simple ways top brands succeed in the digital world) نوشته شده تا به زبانی ساده جنبههایی از عصر دیجیتال را توصیف کند که بر شیوه تفکر بازاریابهای خوب تأثیر میگذارد؛ جنبههایی که به آنها کمک می کند تا برندهایی حتی بهتر از برندهای کنونی خود بسازند.
با وجود اینترنت و دیگر رسانه های دیجیتالی برای کوچکترین کارها هم میتوان فرصت دیده شدن در سطح جهان را فراهم کرد. با پیدایش رایانه، اینترنت، شبکه های اجتماعی و توسعه جامعه خدماتی، کسب و کار اینترنتی به یکی از سریعترین کسب و کارها تبدیل شده است که در مقایسه با کارهای سنتی از نظر سود، تعداد و حجم در عرصه تجارت، برتری زیادی دارد. از این رو بیشتر صاحبان کسب و کار فرصت را غنیمت دانسته و به فکر توسعه برند خود در فضای مجازی افتاده اند.
۱۵- کتاب برندینگ در رسانه های اجتماعی؛ رابرت دیویس
کتاب برندینگ در رسانههای اجتماعی؛ بازاریابی دیجیتال (Social media branding for small business : the 5-sources model : a manifesto for your branding revolution) روش، طرز فکر و شواهدی را جهت ایجاد یک نقشه راه برای فعالان در کسب و کارهای متوسط به منظور توسعه و به اجرا گذاشتن تبلیغهای خود در جوامع آنلاین و آفلاین فراهم میآورد.
رابرت دیویس (Robert Davis) مدل پنج خاستگاه، پنج قانون برندینگ اساسی را بیان میکند که بر ترفیع برند شما تمرکز دارند و باعث میشوند زمانی که شما در حال تمرکز بر جامعه مورد نظر و گروهی از مشتریان اختصاصی و دیگر ذینفعان هستید، کنترل به دست مشتریان برگردد.
۱۶- کتاب برندسازی تا رسیدن به اوج؛ کاترین کاپوتا
کتاب برندسازی تا رسیدن به اوج با نام کامل: برندسازی تا رسیدن به اوج: کارآفرینان هوشمند چگونه یک ایده ی کوچک را به یک برند بزرگ تبدیل میکنند؟ (Breakthrough branding: how smart entrepreneurs and intrapreneurs transform a small idea into a big brand)برای آنهایی است که میخواهند کسب و کاری سرشار از الهام و احساس بنا کنند، اما فاقد دانش بازاریابی و برندسازی هستند.
برای برند تعریف و معنای زیادی بیان شده است از جمله: نام و نشان تجاری، هویت، اعتبار، نیکنامی، تصویر ذهنی مشتریان از یک فرد یا بنگاه اقتصادی، و … اما خانم کاترین کاپیتا( Catherine Kaputa) تعریف جدیدی ارائه کرد، “وعده ارزشمند.”
او میگوید، برند وعده ارزشمند خاصی است که مورد پسند میباشد و به رسمیت شناخته میشود. برند شخصی وعده ارزشمند خاصی است که شما را از سایرین متمایز میسازد، و برند کسب وکار وعده ارزشمند خاصی است که سازمان شما را از سازمانهای دیگر متمایز میسازد. کارآفرینان افسانهای فراوانی را میتوان یافت که برند کسب وکار خود را با برند شخصی به هم پیوند زدهاند و رویکرد برند جفتی را دنبال میکنند.
۱۷- مدیریت استراتژیک برند؛ کوین لین کلر
کتاب مدیریت استراتژیک برند (strategic brand management) که گاه از آن با عنوان « انجیل برند » نام برده می شود، مجموعه کاملی از تمامی مباحث و موضوعات مرتبط با علم برندسازی ( آموزش برندینگ ) به شمار می آید. بسیاری از ایده ها، مدل ها، نمونه ها، ترفندها و اصول زیربنایی برندسازی در کتاب مدیریت استراتژیک برند معرفی شده و نویسنده با توجه به تسلط مطلق خود بر این حوزه، جدیدترین و ارزشمندترین توضیحات را در خصوص هر یک از سرفصل ها ارایه نموده است.
هدف اصلی این کتاب ارائهی یک روش جامع و بهروز در زمینهی برندها، ارزش ویژهی برند و مدیریت استراتژیک برند (طراحی و اجرای برنامههای بازاریابی و فعالیتهای مربوط به ساخت، اندازهگیری و مدیریت ارزش ویژهی برند) است. این کتاب تفکرات فعلی و تحولات صورت گرفته در زمینهی برند را از دو منظر دانشگاهی و صنعتی (کاربردی)، به انضمام مثالها و مطالعات موردی برندهای معروف و تراز اول دنیا تلفیق نموده و راهنمای جامعی در جهت کمک به مدیران برای تصمیمگیریهای روزمره و بلندمدت برند ارائه داده است.
۱۸- کتاب برندها و برندسازی؛ ریتا کلیفتون، جان سیمونز
کتاب برندها و برندسازی (Brands and branding) از سه بخش تشکیل شده و سعی دارد شما را با تاریخچه و اهمیت اجتماعی برند، جایگاهسازی و مدیریت ارزش آن و در نهایت آینده برندینگ آشنا کند.
ریتا کلیفتون (Rita Clifton) و جان سیمونز (John Simmons) در این کتاب مفاهیم برند و برندسازی را در محیط تاریخی خود قرار داده، تفکرات فعلی درباره آن و بهترین شیوه کار را توصیف کرده و الگوهای برندها در آسیا و دنیای دیجیتال را مرور کرده و برخی افکار درمورد آینده را مطرح میسازند.
۱۹- کتاب چکش بصری؛ لورا ریس
کتاب چکش بصری (Visual Hammer) نوشته لورا ریس (Laura Ries) یکی از کتابهای خوب در زمینه برندینگ و بازاریابی است و از نمونههای موفق در زمینه برندسازی و هویتدهی بصری و رازهای موفقیت آنان میگوید.
تصاویر قدرت احساسی دارند که نوشته ها یا پیام های شنیداری ندارند. به همین دلیل است که بهترین راه جایگاه سازی برای یک برند را استفاده از تصاویر می دانند نه واژه ها. «چکش بصری» به بهترین شکل قادر به انجام این کار است و چیزی نیست جز یک المان بصری از برند که به خوبی تداعی کننده آن برند و جایگاه و جوهره آن است. بر خلاف ایده کلامی، یک چکش بصری می تواند بدون نیاز به هر گونه ترجمه ای، مرزهای بین المللی را بشکند.
۲۰- کتاب برند ماندگار؛ جرمی میلر
کتاب برند ماندگار با نام کامل: ۵/۱۲ اصل برای متمایز بودن، جذب مشتری و ایجاد یک برند فوقالعاده (Sticky branding : 12.5 principles to stand out, attract customers, and grow an incredible brand) کتابی مفید در حوزه برندسازی است که به شما کمک می کند تا به برندی ماندگار تبدیل شوید. شاید تصور کنید که فقط کسب و کارهای بزرگ می توانند به برندی ماندگار تبدیل شوند ولی با مطالعه این کتاب متوجه خواهید شد که اینگونه نیست.
برندهای ماندگار فقط ظاهری زیبا نیستند، بلکه علاوه بر این ظاهر زیبا، به رفع نیازهای مشتریان نیز اهمیت میدهند. جادوی این برندها زمانی اتفاق میافتد که مشتریان با محصولات یا خدماتی فراتر از انتظارشان مواجه میشوند و اینجاست که در ذهن مشتریان حک شده و به برندی ماندگار تبدیل میشوند.
۲۱- جایگاه سازی برند؛ ال ریس و جک تروت
کتاب جایگاهسازی برند(Positioning)، کتابی کلاسیک، جذاب و خواندنی و درعینحال محبوب در زمینه علم بازاریابی و فروش است که توسط ال ریس و جک تروت (Al Ries, Jack Trout)که از مشهورترین فعالان عرصه بازاریابی بودند به دنیای بازاریابی و مارکتینگ معرفی شد. جایگاهسازی برند، هنوز هم بخشی ضروری و غیرقابل حذف در استراتژی بازاریابی کسبوکارهای گوناگون است. با مطالعه آموزهها و مثالهای جذاب این کتاب درمیابید که چگونه جایگاه برند خود را در ذهن مشتری ثبت کنید.
۲۲- ۲۲ قانون تغییر ناپذیر برندسازی؛ اثری از ال ریس و لورا ریس
کتاب ۲۲ قانون تغییر ناپذیر برندسازی (The 22 Immutable laws of branding)، قوانین ساخت برندی موفق و قدرتمند را بیان میکند. و درباره اصول و قواعد برندسازی و جایگاه سازی نام یک شرکت یا کسبوکار است.
مبحث اصلی کتاب این است که در روزگار کنونی، تنها راه متمایز شدن در بازار، تبدیل محصول، خدمت یا کسبوکار به برند است و در این راستا رهنمودهایی گام به گام ارائه میدهد. ال ریس (Al Ries) و دخترش لورا ریس در کتاب ۲۲ قانون تغییرناپذیر برند، رازها و استراتژیهای بحثبرانگیز و غریبی را درباره برندینگ در کسب وکارهای کوچک و بزرگ فاش میکنند.