آدام اسميت و تقسيم کار(تخصص گرايي)- کلاسیک

تاريخ واقعی تولد آدام اسميت (Adam Smith)  نامعلوم است اما با این حال، گفته شده که او را در 5 ژوئن سال 1723 غسل تعمید دادند. وی متولد کشور اسکاتلند می باشد وهنگام تولد پدرش را از دست داده بود. اسمیت در سال 1751 و در سن 28 سالگی به عنوان استاد منطق در دانشگاه گلاسکو برگزیده شد و در سال بعد به دریافت کرسی فلسفه اخلاق نائل گردید. سخنرانی های او موضوعات اخلاقیات، فن بیان، فقه و اقتصاد سیاسی یا سیاست و درآمد را در بر می گرفت.

 اسمیت در سال 1759 تئوری عقاید اخلاقی را که مجموعه سخنرانی های او در گلاسکو بود منتشر کرد، این تئوری در فرانسه و آلمان نیز منتشر شد. در سال 1776 دوست مشهور او (دیوید هیوم) فوت کرد. اسمیت کتاب ”تحقیق و جستجو در ماهیت و علل ثروت ملل“ را منتشر کرد که در آن به طور مشروح به بررسی پیامدهای اقتصاد آزاد (اقتصاد بازار) پرداخته است.

این کتاب مفاهیمی را همچون منفعت طلبی، تقسیم کار، کارکرد بازارها و کاربردهای بین المللی اقتصاد آزاد (فارغ از دخالت دولت) دربرمی گرفت. اسمیت همچنین به خاطر نوشتن کتاب ”دست نامرئی“ مشهور شده است، او در این کتاب نشان می دهد که چطور نفع شخصی، استفاده کاراتر از منابع را در یک اقتصاد ملی هدایت می کند.

بحث اسمیت از تقسیم کار در سه فصل ابتدایی کتاب ثروت ملل، در تفکر مدیریت، نقش بسزایی داشته است. او پیامد تقسیم کار را با تشریح یک کارخانه سنجاق سازی نشان می دهد. که تولید روزانه ده نفر کارگر در سنجاق سازی را از 200 عدد به 48000 رسانید.

اسمیت سه دلیل را برای افزایش خروجی به خاطر تقسیم کار، مطرح می کند که عبارتند از:

1- افزایش مهارت کارگر در نتیجه تقسیم کار

2- صرفه جویی در زمانی که عمدتا به خاطر تغییر از  یک مرحله به مرحله دیگر از بین می رفت.

3- افزایش اختراع ابزارآلات و وسایل  کار

به طور کلی مبانی توسعه ی خط مونتاژ، اصول اولیه ای بودند که آدام اسمیت در کتاب ثروت ملل به آنها پرداخت. ایده های او در مورد تقسیم کار، برای ساده سازی کارها و زمان سنجی مهم هستند و همچنین به حوزه هایی مثل ساده سازی تولید قابل تعمیم می باشند. تاکید او بر  روابط بین تخصص گرایی  و تکنولوژی، مشابه تئوری های چارلز بابیج و دیگر پیشگامان مدیریت است که بعد از او مطرح شدند.

👉امتیاز بده.